Inspiració 2022 presenta Diàlegs per a la transformació al finalitzar la Travessa

Del 25 al 27 de març es portarà a terme un simposi com a tancament de la Travessa cap al 2022, que s’ha estat portant a terme durant el 2021 i part del 2022, amb xerrades, diàlegs, una caminada conscient i un concert. Es durà a terme gairebé tot al teatre Conservatori de Manresa, a excepció del concert final, que es farà a l’església del santuari de la Cova de Manresa i una caminada conscient que portarà del teatre Conservatori al Pou de Llum passant per la capella del Rapte.

Diàlegs per a la transformació és el simposi d’arribada de la Travessa cap al 2022, que organitza el grup Inspiració 2022 i que s’ha estat celebrant durant l’any 2021 i part del 2022 amb diverses xerrades, grups d’aprofundiment, caminades conscients i neteges perimetrals, per tal de reflexionar al llarg d’un any sobre com, per què i envers què volem viure com a éssers humans i com a ciutadans i ciutadanes que compartim el mateix espai i vivim en el mateix temps. Com a culminació d’aquesta reflexió ciutadana, el simposi no només presentarà les conclusions de la Travessa cap al 2022, sinó que hi haurà també unes intervencions en forma de lliçó magistral a càrrec de personalitats que són referències internacionals. Aquest simposi, com també la pròpia Travessa, s’ha realitzat i ordenat a partir d’una mirada cosmoteàndrica consistent en els àmbits de terra, humà i transcendent, amb la inclusió de diàlegs amb referents com Satish Kumar, Jorge N. Ferrer, Berta Meneses i Xavier Melloni i diversos representants d’entitats i grups de la ciutat.

Cartell Diàlegs per a la Transformació

Diàlegs per a la transformació comença el divendres 25 de març, el dia que Sant Ignasi va arribar a la ciutat, amb la sessió inaugural a càrrec del jesuïta i membre del grup Inspiració 2022, Xavier Melloni amb el títol “L’arribada d’un pelegrí fa 500 anys i avui”. Es portarà a terme en el marc del Teatre Conservatori de Manresa a partir de les 18.30 hores. Després de la xerrada, es presentaran els tres savis que acompanyaran els Diàlegs per a la transformació: Satish Kumar, Jorge N. Ferrer i Berta Meneses. En cloure la sessió inaugural, es farà una caminada conscient fins al Pou de Llum passant per la capella del Rapte.

El dissabte 26 de març a partir de les 9.30 hores es portarà a terme la lliçó magistral a càrrec de Satish Kumar que porta per títol “Our sacred link with the earth” (el nostre vincle sagrat amb la terra). A continuació, es presentaran les conclusions de la Travessa cap al 2022 de l’àmbit Terra a càrrec de Ramon Serra, del grup Inspiració 2022. De les 11.15 a les 13.30 hores hi haurà el primer primer Diàleg per a la Transformació: de Terra entre Satish Kumar, Ton Armengol (Escola Agrària de Manresa), Jaume Torras (Associació Meandre), Alba Gros (Associació L’Era) i Ramon Serra (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg la relatora de l’àmbit Terra de la Travessa cap al 2022, Àngels Canadell.

Anunci de Diàlegs

A les 16.30 hores de la tarda del dissabte es reprendrà l’activitat amb la lliçó magistral de Jorge N. Ferrer amb el títol “Espiritualidad encarnada: una visión integral del ser humano y de su transformación”. A continuació hi haurà la presentació de les conclusions de l’àmbit Humà de la Travessa cap al 2022 a càrrec de Natxo Tarrés del grup Inspiració 2022. De les 18.15 a les 20.30 hores es portarà a terme el Segon Diàleg per a la Transformació de l’àmbit Humà entre Jorge N.Ferrer, Rosa de Paz (Consell de Solidaritat), Marc Bernadich (FUB) i Natxo Tarrés (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg el relator de l’àmbit Humà de la Travessa cap al 2022, Oriol Pérez i Treviño.

El diumenge 27 de març, a partir de les 9.30 hores, hi haurà la lliçó magistral de Berta Meneses amb el títol “Vies actuals d’accés a la transcendència”. A continuació, hi haurà la presentació de les conclusions de l’àmbit Transcendent de la Travessa cap al 2022 a càrrec de Gabriela Vargas del grup Inspiració 2022. De les 11.15 a les 13.30 hores es portarà a terme el Tercer Diàleg per a la Transformació de l’àmbit Transcendent entre Berta Meneses, Eva Torres (Grup de Diàleg Interreligiós), Joan Villaplana (Inspiració 2022) i Gabriela Vargas (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg el relator de l’àmbit Transcendent de la Travessa cap al 2022, Xavier Melloni.

Totes les sessions aniran embastades per unes petites meditacions musicals a càrrec dels músics Albert Galbany (bansuri) i Joan Miró (llaüt àrab i guitarra espanyola), en forma de pòrtic, interludi i conclusió.

El simposi acabarà amb l’acte de clausura que consistirà en el concert “Música callada” de Frederic Mompou (Quaderns I-IV), a càrrec del músic Josep Colom, al piano. Aquest acte tindrà lloc el diumenge 27 de març a les 18 hores a l’església del Santuari de la Cova de Manresa.

El cartell anunciador i la portada del programa de Diàlegs per a la transformació és obra del pintor Frederic Amat.

Diàlegs per a la transformació és organitzat pel grup Inspiració 2022 i està inclòs dins la 8ena edició del cicle Ignàgora que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i Manresa 2022.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d’una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat.

Per consultar la programació i inscriure’s a les activitats cal fer-ho a través de la pàgina web, a partir del dia 1 de març, a: dialegs.inspiracio2022.cat

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *