El simposi ‘Diàlegs per a la transformació’ reunirà personalitats internacionals del 25 al 27 de març a Manresa

Diàlegs per a la Transformació, que és el simposi d’arribada de la Travessa cap al 2022, reunirà personalitats internacionals del 25 al 27 de març al teatre Conservatori de Manresa. El Simposi consistirà en diverses xerrades, diàlegs, una caminada conscient i un concert. Aquest simposi, com també la pròpia Travessa, s’ha realitzat i ordenat a partir d’una mirada cosmoteàndrica consistent en els àmbits de terra, humà i transcendent, amb la inclusió de diàlegs amb referents com Satish KumarJorge N. FerrerBerta Meneses i Xavier Melloni i diversos representants d’entitats i grups de la ciutat. Descarrega el Programa de Diàlegs per a la Transformació

Satish Kumar (1936) és un activista i locutor britànic indi. Ha estat monjo jainista, defensor del desarmament nuclear i pacifista. En l’actualitat viu a Anglaterra. Kumar és fundador i director de programes del centre internacional d’estudis ecològics del Schumacher College i és editor emèrit de la revista Resurgence & Ecologist. El seu èxit més notable és la realització, juntament amb un company, EP Menon, d’una caminada per la pau de més de 8.000 milles el 1973–4197, des de Nova Delhi fins a Moscou, París, Londres i Washington, DC, les capitals dels primers països del món països amb armes nuclears.

Jorge N. Ferrer té un grau de Llicenciatura de Psicologia Clínica (1991) de la Universitat de Barcelona, on va realitzar una investigació doctoral sobre l’electrofisologia de la meditació Soto Zen. Anteriorment va ser president del departament d’EWP, membre de la Fundació «La Caixa», investigador del Consell de Catalunya i erudit ERASMUS la Universitat de Cardiff, Gales.

Berta Meneses (Palència, 1945) és llicenciada en ciències químiques i teologia. És religiosa filipense i mestra zen en la línia de transmissió de Harada, Yasutani i Yamada (Zen Soto–Rinzai) Escola Sambokyodan. Des del final dels anys 70 ha dut a terme un treball de recerca i aprofundiment de la cultura oriental, sobretot del buddhisme zen, participant periòdicament en cursos intensius de zen a Espanya, Europa i al Japó.

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de San Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003),  Escletxes de Realitat (2007), El desig essencial (2019), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (2011) i Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’ (2020).

Josep Colom

El simposi acabarà amb l’acte de clausura que consistirà en el concert “Música callada” de Frederic Mompou (Quaderns I-IV), a càrrec del músic Josep Colom, al piano. Aquest acte tindrà lloc el diumenge 27 de març a les 18 hores a l’església del Santuari de la Cova de ManresaJosep Colom va néixer a Barcelona el 1947. La música sempre ha estat quelcom important en l’àmbit familiar. De jove va guanyar el concurs internacional Jaén (1977) i el de Santander (1978). Més tard, el Ministeri de Cultura li va atorgar el Premi Nacional de Música.

Totes les sessions del simposi seran acompanyades per unes petites meditacions musicals a càrrec d’Albert G. Galbany en forma de pòrtic, interludi i conclusió. El cartell anunciador i la portada del programa de Diàlegs per a la transformació és obra del pintor Frederic Amat.

Podeu consultar el tríptic amb les activitats clicant aqui i formalitzar la vostra inscripció clicant aquí. També podeu visitar la web dialegs.inspiracio2022.cat amb tota la informació del simposi i el formulari d’inscripció a les diferents activitats que s’hi realitzen. Descarrega el Programa de Diàlegs per a la Transformació

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *