L’arqueòleg Eudald Carbonell alerta de l’extinció de l’espècie si no s’evoluciona cap a una humanització responsable

L’arqueòleg i paleontòleg, Eudald Carbonell va alertar, el passat dijous 13 de maig a l’espai plana de l’Om de Manresa en el marc de la Travessa cap al 2022 i del cicle Ignàgora, que el col·lapse de la humanitat pot arribar si no es fa autocrítica i s’evoluciona cap a una humanització responsable amb una nova societat i amb uns nous valors. La segona conferència de la Travessa dins l’àmbit Terra, que va portar per títol “Homo Sapiens Sapiens, d’on venim?, on anem?”, va comptar amb l’aforament permès ple i amb la retransmissió per streaming.

Carbonell va donar 10 consells d’espècie que la humanitat hauria de començar a tenir en compte. El primer és la consciència crítica d’espècie; el segon, la importància de preservar la individualitat col·lectiva; el tercer, la socialització de la tecnologia; el quart, abortar la globalització; el cinquè, la planetització; el sisè, és incrementar o mantenir la diversitat; el setè, l’increment de la sociabilitat; el vuitè, l’eliminació dels líders; el novè, la feminització de l’espècie i el desè, l’equilibri social i ecològic de l’espècie.

Finalment, l’arqueòleg va concloure reclamant l’augment de la diversitat perquè la globalitat ha tendit a la uniformització de les identitats, i per això, va sentenciar que “sense identitat no hi ha diversitat”. Podeu escoltar l’àudio i vídeo de la xerrada aquí:

Podeu descarregar el resum de la conferència clicant aquí, també podeu descarregar la bibliografia i filmografia recomandes i algunes pautes i preguntes de cara als grups d’aprofundiment. També us recomanem de llegir aquesta entrevista a Eudald Carbonell: “O canviem la mentalitat o ens destruirem” (elcritic.cat).

La propera xerrada de Travessa cap al 2022 serà el 10 de juny, a les 19 hores, portarà per títol “La resacralització de la natura. El paisatge com el lloc sagrat natural” i serà a càrrec de Josep Maria Mallarach a l’Espai Plana de l’Om de Manresa (plana de l’Om, 5). Per inscriure’s podeu clicar aquí Inscripció: Xerrades – Travessa Cap al 2022 (travessa.inspiracio2022.cat).

 

 

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *