Primera xerrada sobre l’àmbit Terra a càrrec d’Àngels Canadell

La tercera activitat de la Travessa i primera de les xerrades de l’àmbit TERRA va tenir lloc el dijous 29 d’abril a la sala Els Carlins de Manresa. La conferència que portava per títol “En companyia del bosc” va ser a càrrec de la filosofa i educadora Àngels Canadell. En aquesta conferència, inclosa en la 7a edició del cicle Ignàgora, Canadell ens va convidar a explorar el subsòl o humus de la cultura, on es gesten els processos de regeneració de la Terra i les nostres arrels simbòliques. Una vuitantena de persones van participar en aquest acte.


Fotos de la Xerrada d’Àngels Canadell als Carlins (Autor: Manresa 2022).

La ponent i relatora, Àngels Canadell explora des de ben jove la relació entre la consciència i el món, amb la intenció d’obrir perspectives de canvi a la societat actual. Crítica amb la modernitat i el model econòmic que la dirigeix, sensible a les desigualtats socials, ha buscat en altres visions del món, inspiració i coneixement per a transformar el present. Ha estat docent en diverses universitats investigant els eixos de la cosmovisió emergent, centrant la seva feina en el canvi de model educatiu. Buscant sempre l’equilibri entre el camí interior i l’acció social, s’ha centrat en l’elaboració del projecte Uniterra com a síntesi de la seva experiencia personal i intel·lectual.

Podeu descarregar el text de la conferència clicant aquí. També podeu descarregar les referències bibliogràfiques aquí, algunes cites i uns reptes i qüestions.

Podeu escoltar i descarregar l’àudio de la xerrada en aquest enllaç

Podeu veure el vídeo de la xerrada aquí:

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *