Presentació de Travessa cap al 2022

El dijous 25 de març es va presentar Travessa cap al 2022: un any de reflexió ciutadana a l’auditori de l’Espai plana de l’Om. Hi van participat els tres relators: Àngels Canadell, Xavier Melloni i Oriol Pérez que van convidar a participar al programa; així com també la coordinadora de l’àmbit humà, Concepció Serra; el responsable de les neteges perimetrals, Jordi Piñero i Joan Villaplana, que va parlar de les caminades conscients. L’Alcalde de Manresa, Marc Aloy va assistir a l’acte, juntament amb diversos regidors del consistori, i va tancatrla presentació amb un discurs agraïnt el programa que s’ha presentat. Aquest cicle, que organitza l’Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i UManresa-FUB, proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social.

Travessa cap al 2022 està estructurada segons la tríada TERRA. HUMÀ i TRANSCENDENT, i fonamentada en tres eixos basats en el SILENCI, la PARAULA i l’ACCIÓ, que definiran els actes que es portaran a terme: a través del silenci, les caminades conscients; a través de la paraula, les xerrades i els grups d’aprofundiment i a través de l’acció, les neteges perimetrals. Per consultar tota la programació i inscriure’s als diferents actes es pot fer a través de la pàgina web travessa.inspiracio2022.cat.

Foto de l’acte de presentació de Travessa cap al 2022 a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om.

Els tres eixos de Travessa cap al 2022 són:

1. Silenci

Caminades Conscients

El Silenci es farà present a partir d’un conjunt de 9 caminades conscients i silencioses per diferents zones de la ciutat de Manresa, partint de la plaça Major. Cada caminada s’adscriurà a una zona concreta de la ciutat amb la participació d’alguna associació compromesa socialment i lligada amb l’esmentada zona. Habitualment, es portaran a terme el darrer dimecres de mes de les 19 a les 20.30 hores aproximadament.

2. Paraula

Xerrades – cicle Ignàgora

La Paraula estarà present a partir de 9 ponències organitzades en base a tres tríades com són Terra, Humà i Transcendent. Habitualment, tindran lloc el segon dijou de cada mes a les 19 hores. La segona ponència (13 de maig) i la tercera ponència (10 de juny) es faran a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om; la resta de les xerrades es portaran a terme a l’auditori de la UManresa-FUB. Les ponències formen part de la 7a. edició del cicle Ignàgora.

Grups d’Aprofundiment

Cadascuna d’aquestes tríades estarà conduïda per un relator que facilitarà el treball dels anomenats Grups d’aprofundiment. El relator seguirà i facilitarà el treball dels grups d’aprofundiment que reflexionaran a partir d’unes pautes. Aquests grups es constituiran a partir de les pròpies entitats o bé a títol individual. El material de reflexió i reflexionat serà introduït en el web perquè els altres grups hi tinguin accés. Les reunions finals seran els dissabtes 19 de juny, 20 de novembre de 2021 i 19 de febrer de 2022 de 10 a 13 hores al Convent de les Caputxines de Manresa.

3. Acció

Neteges Perimetrals

L’Acció estarà present a partir d’un conjunt de 9 convocatòries de neteja dels perímetres de la ciutat realitzades amb consciència plena i una disposició espiritual. Aquestes es portaran a terme habitualment els primers dissabtes de mes en horari de 10 a 13 hores. Es recomana portar guants propis i calçat adequat.

Podeu tornar a veure el vídeo de la presentació clicant aquí. Per més informació i inscripcions visiteu la pàgina web: travessa.inspiracio2022.cat

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *