Laia de Ahumada demana una major consciència en la darrera xerrada de la Travessa

La filòloga i escriptora, Laia de Ahumada va dir que cal desenvolupar una major consciència individual, col·lectiva i planetària en la darrera xerrada de la Travessa cap al 2022, que va tenir lloc el passat 10 de febrer a l’auditori de la UManresa-FUB. Ahumada va dividir la seva conferència, que portava per títol “la mística extramurs”, en tres parts: una nova forma de relacionar-nos amb la terra, amb les persones i amb el propi ésser. L’escriptora va parlar de l’eutopos, del bon lloc, i de la recerca que ens hi porta; i també de la qualitat humana, personal i col·lectiva, que ens permetrà habitar-lo. Per la conferenciant, “la globalització, el que té de bo és que ens ha fet el món petit, i ens ha fet veure que el que li passa a l’altre, ni que sigui a l’altra punta del món, també m’afecta a mi”. Va destacar tres verbs que per ella són essencials: col·laborar, compartir i cooperar. La ponent va ser presentada pel relator de l’àmbit transcendent, Xavier Melloni.

 

Després de la conferència es va presentar el programa de Diàlegs per a la transformació que és el Simposi d’arribada de la Travessa cap al 2022 que tindrà lloc del 25 al 27 de març a Manresa. També es va mostrar la imatge del cartell a càrrec del pintor Frederic Amat i la nova web dialegs.inspiracio2022.cat on es podrà inscriure a les activitats a partir del dia 1 de març de 2022. Finalment, va tancar l’acte el regidor de Turisme i responsable del projecte Manresa 2022, Joan Calmet, amb unes paraules d’agraïment per la tasca del grup Inspiració 2022 per portar a terme la Travessa cap al 2022 i per després organitzar el simposi Diàlegs per a la transformació.

Podeu tornar a veure el vídeo de la conferència clicant aquí, escoltar l’àudio ciclant aquí, descarregar el text de la conferència aquí i un article complementari clicant aquí.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *