400 persones participen al Simposi Diàlegs per a la Transformació

Quatre-centes persones han participat aquest cap de setmana al simposi Diàlegs per a la Tranformació, que ha servit de tancament a la Travessa cap al 2022 que s’ha estat portant a terme a Manresa durant el 2021 i part del 2022, amb ponències, diàlegs, una caminada conscient i un concert. El simposi ha reunit personalitats destacades mundials com Satish Kumar, Jorge N. Ferrer, Berta Meneses i Xavier Melloni que han reflexionat i dialogat amb representants d’entitats de la ciutat al voltant dels àmbits terra, humà i transcendent. El simposi ha estat la culminació d’una reflexió ciutadana d’un any que no només ha servit per presentar les conclusions de la Travessa cap al 2022, sinó que hi han hagut unes intervencions en forma de lliçó magistral juntament amb diàlegs amb diversos representants d’entitats i grups de la ciutat.

La sessió inaugural va ser a càrrec del jesuïta i antropòleg Xavier Melloni, amb la ponència “500 anys d’un 25 de març a Manresa”. Melloni va explicar que Íñigo López de Loiola –encara no sant Ignasi– va venir a Manresa fa exactament 500 anys a causa d’una ferida que va trasbalsar el rumb de la seva vida. El jesuïta ha plantejat què representa aquest fet per a nosaltres, com a ciutat i pel canvi de civilització que estem vivint. Podeu escoltar la conferència clicant aquí i les conclusions de l’àmbit Terra de la Travessa cap al 2022 a càrrec de Ramon Serra clicant aquí. Podeu escoltar el primer diàleg de l’àmbit Terra clicant aquí.

La primera lliçó magistral va ser pronunciada per l’activista indi Satish Kumar i portava per títol “Reconnectant amb la Mare Terra”. Kumar va explicar que a l’era industrial la humanitat ha arribat a creure que la natura és només un recurs per a l’economia. Segons l’activista indi s’ha de transformar aquesta visió errònia i cal ser conscients que la natura és la font de la vida mateixa. Per a Kumar es requereix una transformació fonamental de la nostra consciència i de la nostra visió del món, ja que la natura i els humans no estem separats. Segons aquest activista indi som part integral de la natura i aquest és el moment de reconnectar amb la Mare Terra. Podeu escoltar la ponència clicant aquí i les conclusions de l’àmbit Humà de la Travessa cap al 2022 a càrrec de Natxo Tarrés clicant aquí. Podeu escoltar el segon diàleg de l’àmbit Humà clicant aquí

i les

La segona lliçó magistral va ser a càrrec del psicòleg transpersonal Jorge N. Ferrer i portava per títol “Espiritualitat encarnada: una visió integral de l’ésser humà i de la seva transformació”. En aquesta xerrada Ferrer va explicar els trets principals i els horitzons transformatius d’una espiritualitat plenament encarnada. Segons el psicòleg transpersonal “una espiritualitat encarnada preveu totes les dimensions humanes –cos, món vital, cor, ment i consciència– com a socis en peu d’igualtat a l’hora d’alinear l’ésser humà amb el misteri creatiu del qual tot emergeix”. Podeu escoltar la ponència clicant aquí i les conclusions de l’àmbit Transcendent de la Travessa cap al 2022 a càrrec de Gabriela Vargas clicant aquí. Podeu escoltar el tercer diàleg de l’àmbit Transcendent clicant aquí.

La tercera i darrera lliçó magistral ha estat la de la monja filipense Berta Meneses que porta per títol “Vies actuals d’accés a la transcendència”. Meneses ha explicat que som al llindar d’una evolució espiritual on noves vies d’accés a la transcendència s’incorporen. La monja filipense ha plantejat les vies o camins que s’han de recórrer, i les actituds i aptituds que s’han de desenvolupar. Per la religiosa, aquest és un camí iniciàtic, un camí d’harmonia de cos, d’ànima, de terra i d’esperit; d’harmonia de l’ésser humà amb l’Univers sencer. Pots escoltar la ponència clicant aquí.

El simposi acaba amb el concert “Música callada” de Frederic Mompou (Quaderns I-IV), a càrrec del músic Josep Colom al piano, a l’església del Santuari de la Cova de Manresa.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *